مزرعه آبی برای کشت فیتوپلانکتون ها
آب می خواهد آینده ما را از نو تعریف کند. تا سال 2050 سطح آب دریاها 60 سانتی متر افزایش خواهد یافت و پیشبینی می شود آسیا شدیدا تحت تاثیر این پدیده قرار بگیرد.معماران فرانسوی با پیشبینی آینده طرح مفهومی از غلاف شناور پرورش دهنده فیتوپلانکتون ارائه کرده اند. که تصور می شود برای اولین بار در اقیانوس هند نصب شود.
پلانکتون ها موجوادتی میکروسکوپی هستند که پایه زنجیره غذایی آبزیان را تشکیل می دهند.آنها با استفاده از کلروفیل 2 نور خورشید را به انرژی تبدیل می کنند،دی اکسید کربن را جذب و همانند گیاهان خشکی اکسیژن تولید می کنند.اگر شرایط مناسب باشد آنها می توانند به صورت انفجاری رشد کنند،که این پدیده بلوم جلبکی نامیده می شود و می تواند صدها کیلومتر در اقیانوس گسترش پیدا کند.
این مزارع پرورش پلانکتون که به کف دریا لنگر شده اند، هم بلوم نامیده می شوند. و شامل یک مرکز نیمه غوطه ور می باشند که دانشمندان می توانند در آن زندگی کنند و با پرورش فیتوپلانکتون، دی اکسید کربن جو را کاهش و اکسیژن منتشر کنند. در این روند، بلوم حتی می تواند به عنوان سیستم هشدار دهنده افزایش آب در رخداد هایی مانند تسونامی هم عمل کند.
این پروژه یکی از فینالیست های جایزه Architizer's 2013 بود.
هرکه باشی و از هر جا که بیایی،
می دانم خواهی آمد.
من کوروشم که برای پارسی ها این دولت وسیع را بنا نهاده ام.
بدین مشتی خاک که تن مرا پوشانده رشک مبر.
"متن سنگ قبر کوروش کبیر"
............................................................................................
ع ا ل ی س ت